Πολύχρωμο Μεξικό: Η χώρα των Μάγια

Αυτή η σαγηνευτική, κοσμοπολίτικη και ταυτόχρονα χαοτική χώρα των 109 εκατομμυρίων κατοίκων υπόσχεται απίστευτες εμπειρίες είτε αναζητάτε χαλάρωση, ηρεμία και γαλήνη είτε δράση, περιπέτεια και αδρεναλίνη. 


 
Πολύχρωμο, πικάντικο, ενδιαφέρον Mexico! Θησαυροί τεράστιας ιστορικής και πολιτιστικής αξίας είναι πόλοι έλξης για τα εκατομμύρια των τουριστών που κατακλύζουν κάθε χρόνο αυτή την πανέμορφη χώρα.


Σχεδιάζετε την πρώτη σας επίσκεψη στο Μεξικό; Ετοιμαστείτε για πολύ κόσμο, θόρυβο, κίνηση και φτώχεια. Αλλά μην ανησυχείτε. Οι περισσότεροι Μεξικανοί θα είναι στην πολύ ευχάριστη θέση να σας βοηθήσουν να νιώσετε σαν στο σπίτι σας στη χώρα τους. Επενδύστε λίγο χρόνο πριν από το ταξίδι σας στη μάθηση, ακόμη και λίγων φράσεων στα Ισπανικά. Κάθε λέξη που ξέρετε θα κάνει το ταξίδι σας πιο εύκολο και πιο ευχάριστο.

Το Μεξικό είναι τόπος γεμάτος αντιθέσεις, μεγάλο, διαφορετικό και μοναδικό. Έρημος, ψηλά βουνά, υπέροχες τροπικές παραλίες με θέρετρα πολυτελείας, πλούσια πανίδα και χλωρίδα, τροπικά δάση... Οι υψομετρικές διαφορές και η ποικίλες κλιματολογικές συνθήκες είναι εμφανείς. Αυτό όμως που χαρακτηρίζει τη χώρα είναι τα αμέτρητα μνημεία που κληρονόμησε από τους αρχαίους πολιτισμούς των Μάγια, των Ατζέκων, των Ζαποτέκων, των Τολτέκων και των Ολμέκων.


Τα δύο τρίτα της επιφάνειας του Μεξικού είναι ορεινά και καταλαμβάνονται από οροπέδια και βουνά. Το κλίμα στα παράλια είναι υποτροπικό με πολύ θερμά και υγρά καλοκαίρια ενώ στο εσωτερικό είναι ηπειρωτικό. Βασικό όμως στοιχείο, για τη διαμόρφωση του κλίματος, είναι η απόσταση από τη θάλασσα και το υψόμετρο.
Η πανίδα του Μεξικού αποτελείται από διάφορα τρωκτικά, στα ορεινά δάση υπάρχουν αρκούδες, πάνθηρες, πούμα, λύγκες, ελάφια, μυρμηγκοφάγοι κλπ. Στα νότια μπορεί να συναντήσει κανείς πιθήκους, τάπιρους και ιαγουάρους.


Πηγή: ikypros.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου