Καναδάς, η Γη των Πάγων

Ο Καναδάς είναι μια χώρα με τεράστιες αποστάσεις και τρομερή φυσική ομορφιά., εκπληκτικά πάρκα και ατελείωτες πεδιάδες. Η Γη των Πάγων... Με παρθένα, άγρια φύση που περιμένει να εξερευνηθεί! Χαθείτε μέσα στην ομορφιά των λιβαδιών, τα ατελείωτα δάση, τις πανέμορφες λίμνες και τους καταρράκτες του Νιαγάρα.
Ο Καναδάς είναι μια ταξιδιωτική πρόκληση για όσους θέλουν να θαυμάσουν στις διακοπές τους τη μοναδικότητα της φύσης.
Στο έδαφος του Καναδά βρίσκονται οι μεγαλύτερες λίμνες της αμερικανικής ηπείρου, όπως η Χιούρον, Ήρι και Οντάριο (που αποτελούν και τα σύνορα με τις ΗΠΑ και είναι κοινές και για τις δύο χώρες) η Ουιννιπέγκ, η Λίμνη των Σκλάβων, η Μεγάλη Λίμνη των Άρκτων, η Λίμνη των Ταράνδων κ.ά.

Έχει τέλειο συγκοινωνιακό δίκτυο, αεροπορικό, σιδηροδρομικό, οδικό, ενώ και η εσωτερική ναυσιπλοΐα είναι εξίσου σημαντική, παρόλο ότι δεν είναι δυνατό να λειτουργεί ολόκληρο το χρόνο, εξαιτίας των κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν.Μεγαλούπολη του Καναδά, γνωστή και από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976, είναι το Μόντρεαλ. Έχει ψηφιστεί από την Unesco ως η πόλη του design και αυτό μάλλον γιατί έχει κτήρια όμορφα αρχιτεκτονικά, με το στυλ urban να κυριαρχεί και παλιά και νέα συνυπάρχουν αρμονικά μεταξύ τους.
Τα σημαντικότερα αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφθείτε είναι:- Οι Καταρράκτες του Νιαγάρα, στο χωριό Niagara on the Lake, στην επαρχία Οντάριο. - Η παλιά πόλη στο Μοντρεάλ (Vieux Montréal) με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, όπου επίσης θα βρείτε τη Βασιλική της Παναγίας (Basilique de Notre-Dame) με την εξαίσια ξύλινη διακόσμηση. - Ο Εθνικός Πύργος του Καναδά, το ψηλότερο κτίριο του κόσμου (553 μέτρα), στο Τορόντο. - Ο Λόφος του Κοινοβουλίου, στην Οτάβα. - Το Καναδικό Μουσείο των Πολιτισμών, στην Οτάβα. - Το Τσίρκο του Ήλιου (Cirque du soleil) στο Μοντρεάλ - Το Ολυμπιακό Στάδιο και ο παρακείμενος Βοτανικός Κήπος - Το Μουσείο Καλών Τεχνών (Musée des Beaux-Arts) - Η Αβενί ντι Παρκ (Avenue du Parc), ή Ελληνική πόλη - Η μικρή Ιταλία (Petite Italie), ή Ιταλική πόλη - Η Κινέζικη πόλη (Chinatown) - Ο Βοτανικός Κήπος, στο Μόντρεαλ. - Το Πάρκο Στάνλεϋ, στο Βανκούβερ.
















Πηγή: ikypros.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου