Ταϋλάνδη



Η γη των χαμόγελων. Η γη της ελευθερίας. Αυτή είναι η κυριολεκτική έννοια της λέξης "Ταυλάνδη". Μια χώρα με τόσες αντιθέσεις που την καθιστούν μοναδική στο κόσμο. Η Ταϊλάνδη βρίσκεται σε μια εύφορη ζώνη μουσώνων, ανάμεσα στην Ινδία και την Κίνα, των δυο πολιτισμών που έχουν επηρεάσει το χαρακτήρα της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Το Κεντρικό τμήμα και το πιο πυκνοκατοικημένο είναι το εμπορικό κέντρο της Ταυλάνδης. Η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, Μπανγκόγκ, είναι μια πόλη με πάνω από 7 εκατ. κατοίκους επισήμως, στην πραγματικότητα όμως αγγίζει τα 10 και αυξάνεται συνεχώς. Αρχαίες πόλεις, βουδιστικοί ναοί συνυπάρχουν αρμονικά με παρθένα τροπικά δάση στο βορρά και εξωτικά νησιά του νότου. Οι άνθρωποι ευγενικοί και φιλικοί. Στα δρομάκια υπάρχουν χιλιάδες πάγκοι μικροπωλητών, που προσφέρουν τα πάντα. Μπορείτε να ψωνίσετε κοσμήματα, ρουμπίνια και ζαφείρια, μεταξωτά υφάσματα που είναι ειδικά για κοστούμια και ταγιέρ, δερμάτινες τσάντες. Στα πολυκαταστήματα υπάρχουν προσφορές για αυθεντικές μάρκες, χαλιά τοίχου και φοβερή ποικιλία σε απομιμήσεις αθλητικών ειδών, και ρολογιών. Με νυχτερινή ζωή, αγορές, καταστήματα, βατ, μουσεία, ανάκτορα, πάρκα, που όλα μαζί συναρπάζουν και τον πιο απαιτητικό τουρίστα.
Και τέλος ο υπέροχος Νότος με τις χρυσές αμμουδιές και τα εξωτικά νησιά είναι μία περιοχή αληθινής ομορφιάς. Τίποτα δεν μοιάζει να είναι ίδιο στην Ταυλάνδη. Ζούγκλες, ποτάμια, όρη, πεδιάδες, εξωτικά νησιά, η τροπική φύση σε όλο της το μεγαλείο. Και από την άλλη η πολυπληθής Μπανγκόκ του πλούτου και της φτώχειας, του σύγχρονου και του παραδοσιακού, του ουρανοξύστη και της παράγκας. Μια χώρα εξωτική, γεμάτη μυστήριο που αφήνει την πρωτοβουλία στον επισκέπτη να την ανακαλύψει.
Οι Ταϊλανδοί αγαπούν το φαγητό, τρώνε έξι φορές την ημέρα και η κουζίνα τους θεωρείται από τις καλύτερες που υπάρχουν. Εκείνο που μένει έντονα στη μνήμη του επισκέπτη όταν φύγει από την Ταϊλάνδη είναι το χαμόγελο των ανθρώπων. Οι κάτοικοι είναι εξαιρετικά φιλικοί, ευγενικοί και χαμογελαστοί. Η Ταϊλάνδη είναι μια μοντέρνα χώρα στην οποία οι άνθρωποι συνδυάζουν με θαυμαστή αρμονία τον πολιτισμό τους με τις σύγχρονες δυτικές επιρροές.
Ταϋλάνδη
Παραλίες Ταυλάνδης
Chaweng Αν και η πιο κοσμική παραλία του Σαμούι, με ξενοδοχεία, bungalows, beach bars και εστιατόρια να την κατακλύζουν, η Chaweng έχει διατηρήσει την φυσική ομορφιά της με τα καταγάλανα νερά και την υπέροχη λευκή αμμουδιά της να απλώνεται κατά μήκος των 7 χιλιομέτρων της παραλίας.
Chaweng Noi
H Chaweng Noi, ή όπως την ονομάζουν οι ντόπιοι, η μικρή Chaweng, βρίσκεται στην ανατολική ακτή του Koh Samui, νοτιότερα της κοσμικής παραλίας Chaweng. Πολύ πιο ήσυχη από την γειτονική της Chaweng, η παραλία αυτή, συνδυάζει την εκπληκτική φυσική ομορφιά της, με την ηρεμία που προσφέρει, ενώ βρίσκεται μόλις λίγα βήματα από τα bar και τα καταστήματα της Chaweng.
Maenam Ίσως η ωραιότερη παραλία του Koh Samui.Η κυριολεκτικά παραδεισένια αυτή παραλία, βρίσκεται στην βόρεια πλευρά του νησιού, όπου αποτελεί και την λιγότερο, τουριστικά, αναπτυγμένη πλευρά. Ένας τόπος στον οποίο ξεχνάς την καθημερινότητα και αφήνεσαι στο παρθένο, μαγευτικό τοπίο με την ολόλευκή αμμουδιά, τους φοίνικες και τα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά.
Choeng Mon Μία παρθένα παραλία όπου η φυσική της ομορφιά συγκινεί κάθε επισκέπτη της. Μια ήσυχη και απόλυτα χαλαρωτική ατμόσφαιρα ιδανική για ζευγάρια και οικογένειες που αναζητούν ήρεμες διακοπές.
Bophut Η πανέμορφη αυτή παραλία βρίσκεται στο φιλήσυχο ψαροχώρι BoPhut, ενώ την ομορφιά της συμπληρώνουν τα παραδοσιακά Κινέζικα μαγαζάκια που την πλαισιώνουν.
Lamai H Lamai, είναι μετά την Chaweng, η δεύτερη μεγαλύτερη παραλία του Σαμούι και συνδυάζει την φυσική ομορφιά της ειδυλλιακής κοραλλιογενούς παραλίας, με την έντονη νυχτερινή διασκέδαση που προσφέρει.
South & West Coast Η νοτιοδυτική πλευρά του νησιού αποτελεί έναν ήσυχο και ειρηνικό τόπο, ευλογημένο με κάποιες από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες, όπως : η Lipa Noi, που εκτός από την εκπληκτική ομορφιά της, οι επισκέπτες της θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν και τους καταρράκτες Namuang που βρίσκονται κοντά, και η μαγευτική Baan Taling Ngam.


Πηγή: ikypros.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου