Η "διάσημη" φωτογραφία του Άρη Μεσσήνη σε δημοπρασία στον οίκο "Κρίστις"


Την Τρίτη 15 Μαϊου, στον Οίκο Christie's στη Νέα Υόρκη  διοργανώνεται
"βραδιά φωτογραφίας και φιλίας"  προς τιμήν του φωτογράφου Άντον Χάμερλ, που σκοτώθηκε στη Λιβύη το περασμένο έτος καλύπτοντας τις πολεμικές συγκρούσεις στη λιβυκή πόλη Μπρέγκα. Θα δημοπρατηθούν σπουδαίες φωτογραφίες από πολεμικές συγκρούσεις, με σκοπό να ενισχυθεί οικονομικά η οικογένεια του Χάμερλ.

Ανάμεσα στις "διάσημες" φωτογραφίες  που θα δημοπρατηθούν  θα βρεθεί και η εντυπωσιακή φωτογραφία του "δικού μας"  Άρη Μεσσήνη, που έκανε τον γύρο του κόσμου όταν δημοσιεύθηκε, αποτυπώνοντας με δραματικό τρόπο τον παραλογισμό του πολέμου.
Σε  πλειστηριασμό θα τεθούν φωτογραφίες που δώρισαν διεθνούς φήμης φωτορεπόρτερ όπως οι Sebastiao Salgado, Alec Soth, Gilles Peress, Platon, Christopher Anderson, Ed Kashi, Yuri Kozyrev, Larry Fink, Lynsey Addario, Susan Meiselas, Ron Haviv, David Burnett, Joao Silva, Bruce Davidson, Samuel Aranda, Roger Ballen και  Vincent Laforet.
Ο Άρης Μεσσήνης (γιος του σπουδαίου φωτορεπόρτερ Δημήτρη Μεσσήνη, που  επίσης έχει καλύψει μεγάλα διεθνή γεγονότα και πολεμικές συγκρούσεις ανά τον κόσμο), ξεκίνησε τη συνεργασία του με το Associated Press το 1997.Το 2003, εντάχθηκε στο Agence France-Presse και από το 2006 είναι ο βασικός φωτογράφος του τμήματος φωτογραφίας της AFP στην Ελλάδα.
Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί σε όλες τις μεγάλες διεθνείς εφημερίδες και περιοδικά όπως το The International Herald Tribune, The New York Times, το περιοδικό TIME, το περιοδικό Newsweek, το περιοδικό Paris Match και στην εφημερίδα The Guardian.
Βραβεία
Fotoweek DC Awards 3rd place (Portfolio Photojournalism / Social documentary) - 2011
Prix International du Grand Reportage Sportif Francophone, πρώτο βραβείο - 2005
NPPA Best of Photojournalism Contest, 3η θέση - 2005
EPPA Fuji Hellas πρώτο βραβείο - 2005
Deadline Club of America Awards - 2002
Editor & Publisher photos of the year Awards - 2002






Πηγή: seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου